Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Vaihtelevan työajan sopimukset & Työehtodirektiivin muutokset

Koulutuksessa käydään läpi vaihtelevan työajan työsopimuksiin liittyviä erityissääntöjä ja työnantajan velvollisuuksia. Lisäksi kerrataan EU:n työehtodirektiivin vaihtelevan työajan sopimuksiin vuonna 2022 tuomat muutokset. Samalla käydään läpi muita työehtodirektiivin tuomia muutoksia mm. työnantajan selvitysvelvollisuuteen työsuhteen keskeisistä ehdoista ja osa-aikaisiin ja määräaikaisiin työsopimuksiin.

 

Vaihtelevan työajan sopimuksilla viitataan muun muassa ns. nollatuntisopimuksiin tai työsopimuksiin, joissa on sovittu esimerkiksi 10-20 tunnin viikkotyöajasta. Koulutuksessa tarkastellaan, milloin työsopimuksessa voidaan sopia vaihtelevasta työajasta ja mitä velvollisuuksia työnantajalla on käytettäessä vaihtelevan työajan sopimuksia.

Lisäksi koulutuksessa selvitetään kaikkia työsuhteita koskien, mistä asioista ja miten työnantajan täytyy antaa työntekijälle selvitys, eli ns. selvitys työnteon keskeisistä ehdoista. Painopisteenä on etenkin työehtodirektiivin viime vuonna tuomat muutokset työsopimuslakiin.

Koulutuksessa mietitään myös, millaisissa tilanteissa työnantajan on tarkoituksenmukaista sopia vaihtelevan työajan sopimuksista ja milloin esimerkiksi kiinteä työaika tai määräaikainen työsopimus voisi olla tarkoituksenmukaisempi vaihtoehto.

Koulutuksessa esitellään:

 📌 Vaihtelevan työajan sopimuksia koskeva lainsäädäntö ja työehtodirektiivin siihen tuomat muutokset

📌 Työsopimuslain mukainen velvollisuus antaa selvitys työnteon keskeisistä ehdoista 

📌 Työehtodirektiiviin perustuvat muut muutokset

Koulutuksen tarkempi sisältö tästä.

Kouluttajana toimii työoikeuteen erikoistunut Työsuhdejuristit Oy:n toimitusjohtaja ja lakimies Emma Nurmi. Työsuhdejuristit Oy hoitaa erikokoisten työnantajien työoikeudellisia konsultaatioita sekä työsuhderiitoja eri oikeusasteissa.

🎬 Tallennettu: 12.10.2023
⏱  Kesto: 1 h 22 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 157,50 €
  • Normaalihinta: 203,00 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.