Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Vuosilomalain muutokset ja lisävapaapäivät 2020

Sairausajan lisävapaapäiviä koskeva vuosilomalain muutos tuli voimaan 1.4.2019. Uusia säännöksiä sovelletaan ensimmäisen kerran täysimääräisesti lomakaudella 2020. 

 

Koulutuksessa keskitymme 1.4.2019 voimaan tulleisiin vuosilomalain muutoksiin ja niiden vaikutuksesta lomapalkan laskentaan. Käytännönläheisten case-tapauksien ja laskuesimerkkien kautta esittelemme erilaisia palkanmaksutilanteita, joita uusi lainsäädäntö voi tuoda tullessaan.

Jatkossa työntekijä voi saada lisävapaapäiviä, jos hän ei ole ansainnut sairausajalta vuosilomaa ansaintasäännösten perusteella vähintään 24 lomapäivää. Lisävapaapäiviä saadaan työsuhteen kestoajalta kalenteripäivien suhteessa. Lisävapaata voi kuitenkin saada enintään 12 kuukaudelta, jos sairaus jatkuu yhdenjaksoisena.

Työntekijällä on oikeus saada lisävapaapäiviltä säännönmukaista tai keskimääräistä palkkaansa vastaava korvaus. Korvaus on uusi palkkaperuste, johon ei sovelleta vuosilomapalkan laskentasääntöjä.

  • Milloin ja miten vuosilomapäivät ja lisävapaapäivät on annettava?
  • Siirtyvätkö lisävapaapäivät, jos työntekijä on sairaana niiden aikana?
  • Miten siirretyt loma- ja lisävapaapäivät annetaan?

Koulutuksen tarkempi sisältö tästä.

Koulutuksessa luennoitsijana toimii palkkahalllinnon erityisasiantuntija Antti Kondelin.

🎬 Tallennettu: 29.4.2020
⏱  Kesto: 2 h 42 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 203,00 €
  • Normaalihinta: 259,00 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.