Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Uuden yt-lain erityiskysymykset

Mitkä asiat yhteistoimintalaissa koetaan erityisen epäselviksi tai hankaliksi? Asiantuntija avaa uuden yt-lain solmukohtia.

Uusi yhteistoimintalaki on ollut voimassa vajaan vuoden. Sinä aikana on muodostunut kuva siitä, mitkä asiat uudessa laissa koetaan erityisen epäselviksi tai hankaliksi.

Osa tällaisista asioista periytyy jo pitkälti vanhan lain ajoilta, kuten monet muutosneuvotteluita koskevat tulkinnat eri tilanteissa. Uusi laki on kuitenkin nostanut esiin myös aivan uudenlaisia kysymyksiä. Monet jatkuvaan vuoropuheluun liittyvät tulkinnat ovat vasta muotoutumassa. Yhä useammassa yrityksessä on alettu pohtia, pitäisikö henkilöstön edustus toteuttaa myös yrityksen hallinnossa, ja miten se pitäisi tehdä. Lain rikkomisen seuraamuksetkin ovat osittain muuttuneet.

Webinaarissa ei ole tarkoituksena selostaa uuden yt-lain sisältöä kattavasti vaan keskittyä nimenomaan niihin edellä mainittuja teemoja koskeviin erityiskysymyksiin, jotka ovat aiheuttaneet eniten epäselvyyttä. Osallistujat voivat myös lähettää etukäteen kysymyksiä itseään askarruttavista laintulkinnoista tai eri tilanteisiin sopivista menettelytavoista.

Koulutuksessa luennoi EK:n lakiasiainjohtaja Markus Äimälä, joka oli mukana yt-lakiesitystä valmistelleessa työryhmässä. Markus on mukaansatempaava esiintyjä, jolla on taito puhua lakiasioista selkeäsanaisesti ja pilke silmäkulmassa.

🎬 Tallennettu:11.11.2022
⏱  Kesto: 1 h 31 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 147,00 €
  • Normaalihinta: 192,50 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.