Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Työaikajärjestelyt pähkinänkuoressa

Perustietopaketti erilaisista työaikajärjestelyistä. Koulutuksen käytyäsi ymmärrät, miten luet ja tulkitset työaikajärjestelyihin liittyviä reunaehtoja ja miten voit näiden reunaehtojen sisällä järjestellä työaikoja. 

 

Työpaikan työaikajärjestelyjen kehittäminen voi saada alkunsa monista eri syistä. Tavoitteena voi olla esimerkiksi henkilöstön sairauspoissaolojen vähentäminen, työssä jatkamisen tukeminen, työhyvinvoinnin sekä työilmapiirin parantaminen, työaikajärjestelyjen käyttö rekrytointivalttina, asiakaspalautteeseen vastaaminen, kustannustehokkuuden lisääminen tai työaikasuunnittelun parantaminen ja siten henkilöstöresurssien optimaalinen hyödyntäminen.

Työaikojen järjestelyyn liittyy muutamia lainalaisuuksia, joita säätelee työaikalaki ja työehtosopimus. Työaikalaki mahdollistaa työajoista toisin sopimisen työehtosopimuksilla ja edelleen paikallisesti sopien. Työehtosopimuksilla on voitu rajoittaa ja laajentaa työajan järjestämisvaihtoehtoja.

Tule oppimaan miten luet ja tulkitset työaikajärjestelyihin liittyviä reunaehtoja ja miten voit näiden reunaehtojen sisällä järjestellä työaikoja. Koska työajoista löytyy paljon työehtosopimuskohtaisia variaatioita, emme mene kovin syvälle työehtosopimuksiin, vaan annamme työkalut näiden ymmärtämiseen.

Tässä koulutuksessa opit:

🔎  Työaikalaista tulevat perusasiat
🔎  Esimerkkejä miten työajoista on sovittu eri työehtosopimuksilla
🔎  Käytännön esimerkkejä

Koulutuksen tarkempi sisältö tästä.

Luennoitsija
Luennoitsijana toimii johtava asiantuntija Jaana Neuvonen, Kemianteollisuus ry. Jaanalla on monipuolista HR-kokemusta sekä käytännönläheinen ote kouluttamiseen.

🎬 Tallennettu: 12.3.2024
⏱  Kesto: 1 h 17 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 175,00 €
  • Normaalihinta: 230,00 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.