Koulutuksessa käydään läpi ongelmatilanteisiin puuttumista ja varoituksen antamista käytännössä esimerkkitapauksien avulla.
Työpaikalla voi tulla vastaan tilanteita, joissa työntekijä rikkoo työsopimusta tai työpaikan sääntöjä. Tällaisia tilanteita voivat olla esimerkiksi työaikojen noudattamatta jättäminen, työtehtävien laiminlyönti, työpaikkakiusaaminen, alkoholin tai huumeiden käyttö tai työvälineiden väärinkäyttö. Jos puuttuminen ei auta, ja varoituksista huolimatta sama moitittava menettely jatkuu, voi työnantajalla olla oikeus jopa työsuhteen päättämiseen. Varoituksella on tyypillisesti tärkeä merkitys työsuhteen päättämistilanteissa, joten varoituksen sisältöön ja antamiseen on syytä kiinnittää erityistä huomiota.
Tämä koulutus antaa sinulle tietoa ja taitoja, miten voit puuttua työpaikan haastaviin tilanteisiin oikea-aikaisesti, rakentavasti ja lainmukaisesti. Saat myös tietää, milloin ja miten voit antaa työntekijälle varoituksen ja mitä se tarkoittaa työsuhteen jatkumisen kannalta.
Koulutuksessa käsitellään:
- Johdantona työnantajan, esihenkilön ja työntekijän keskeiset oikeudet ja velvollisuudet
- Ongelmatilanteisiin puuttuminen:
- Mihin esihenkilön tulisi puuttua – tyypilliset ongelmatilanteet?
- Miten esihenkilö voi puuttua?
- Varoituksen antaminen käytännössä:
- Milloin varoituksen voi antaa?
- Kuinka monta varoitusta laki edellyttää?
- Miksi varoitus on hyvä antaa kirjallisesti?
- Mikä on varoituksen merkitys?
- Millainen on hyvä varoituksen sisältö?
Luennoitsijana toimii työoikeuden erityisosaaja, johtava juristi Anna Hakola Hyvinvointiala HALI ry:stä ja Akses Oy:stä. Annalla on käytännönläheinen ote kouluttamiseen ja hänen koulutuksien tavoitteena onkin tarjota oivalluksia, selkeyttää lainsäädännön perusteita ja jakaa käytännönläheisiä vinkkejä tilanteiden tunnistamiseen ja ratkaisemiseen