Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Uusi työaikalaki palkkahallinnossa

Koulutuksessa käydään läpi uuden työaikalain säännöksiä ja muutoksia. Tavoitteena on selvittää säännösmuutosten vaikutusta ja merkitystä käytännössä.

 

Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020. Uudessa työaikalaissa rajoitetaan enimmäistyöaikoja ja säädetään lepoajoista. Säännöllisen työajan järjestämiseen ja lepoaikoihin tulee sekä uusia joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan järjestämiseen on niin ikään tulossa sekä joustoja että rajoitteita. Liukuvan työajan saldo nousee 60 tuntiin, mutta samalla otetaan käyttöön neljän kuukauden seurantajakso.  Työnantaja ja työntekijä saavat jatkossa sopia ns. joustotyöajasta, jossa vähintään puolet työajan sijoittamisesta ja työntekopaikasta on työntekijän päätettävissä.

Työaikapankkia koskevat säännökset lisätään työaikalakiin. Työaikapankkia koskevassa sopimuksessa on sovittava muun muassa siitä, mitä eriä pankkiin voidaan säästää ja miten säästettyä aikaa pidetään vapaana. Työaikapankista voidaan sopia työpaikoilla työnantajan ja henkilöstön kesken.

Työaikalain mukaan maksettavia korvauksia ovat lisä- ja ylityökorvaukset, varallaolokorvaus, sunnuntaityökorvaus ja viikkolepokorvaus. Työaikalaissa on yksiselitteisesti määritelty säännöllinen työaika sekä lisä- ja ylityö. Lisä- ja ylityön laskentaan tulee muutoksia, kun sovelletaan keskimääräistä työaikaa. Myös viikkolepokorvauksen laskentaan on tulossa muutoksia. Ylityökiintiöt poistuvat ja sen tilalle tulee työajan enimmäismäärä.

Tarkempi ohjelmasisältö tästä.

Koulutuksessa luennoitsijana toimii palkkahalllinnon erityisasiantuntija Antti Kondelin.

 

🎬 Tallennettu: 10.10.2019
⏱  Kesto: 4 h 52 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 269,50 €
  • Normaalihinta: 336,00 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.