Tapahtuman oletuskuva

Tallenne: Sairauspoissaolot – käytännön toiminta ja juridiikka

Perehdytys sairauspoissaoloihin liittyviin käytännön toimintatapoihin ja lain asettamiin vaatimuksiin.

 

Sairauspoissaoloihin liittyy sekä käytännön menettelytapoja että juridiikan asettamia vaatimuksia.

Asiantuntijalääkärin johdolla saat näkemystä siihen, miten sairauspoissaolot sekä työkyvyttömyysasiat olisi hyvä ottaa puheeksi työntekijän kanssa, miten sairauspoissaoloja kannattaa seurata ja mitä työnantaja voi tehdä työntekijän työhön paluun tukemiseksi.

Lisäksi kerrotaan käytännön toimintaohjeita haastaviin tilanteisiin: Miten ottaa sairauspoissaolot puheeksi työntekijän kanssa? Mitä hyötyä on varhaisesta puuttumisesta? Entä miten tulkitaan sairauspoissaolotodistusta, jonka diagnoosikoodi ei välttämättä edellytä, että työnantaja maksaa palkkaa? Mitä tällaiset koodit ovat ja miten niitä tulisi tulkita?

Koulutuksen päätteeksi perehdymme syvemmin työkyvyttömyysajan palkan maksamiseen liittyviin juridisiin edellytyksiin sekä ongelmakohtiin ja erityiskysymyksiin. Lisäksi käsitellään työnantajan oikeus irtisanoa työsopimus työkyvyn alenemisen vuoksi.

Ohjelmasisältö: 

💎 Sairauspoissaolojen seuranta, hallinta ja diagnoosikoodien tulkinta – Toimiva yhteistyö työterveyshuollon kanssa, työkyvyttömyys ja sairausvakuutuslaki, lääkärin todistuksen sisältö ja merkitys, sairauspoissaolojen keskeyttäminen, Kelan päätös sairauspäivärahasta

💎 Varhainen välittäminen – Työkyvyn varhainen tuki, työkykyhaasteen taustasyitä ja esilletulo, työterveyshuoltolaki ja -neuvottelu, jatkotoimenpiteet

💎 Työhön paluun tuki – Tukimuotoja, milloin korvaavaa tai muokattua työtä voidaan tarjota tai ehdottaa? Minkälaista korvaavaa työtä voidaan työntekijälle osoittaa? Kuntoutuksia, työkokeilu työterveyshuollon päätöksellä, ammatillinen kuntoutus ja  työkokeilu työeläkevakuuttaja,

💎 Työkyvyttömyysajan palkka – Milloin työnantajalla on oikeus kieltäytyä palkanmaksusta? Mitä sairauslomalla saa tehdä? Onko työnantajalla palkanmaksuvelvollisuus, jos työntekijä on omalla toiminnallaan aiheuttanut työkyvyttömyyden?

💎 Työsuhteen päättäminen ja työkyvyttömyys – Missä tilanteissa työnantajalla on oikeus irtisanoa työntekijä sairauspoissaoloihin liittyen?

Koulutuksen teemat tästä >>

Koulutuksessa luennoivat EK:n lakiasiainjohtaja ja EK-Tiedon toimitusjohtaja Markus Äimälä sekä EK:n asiantuntijalääkäri Auli Rytivaara. Molemmat ovat asiantuntevia ja kokeneita luennoitsijoita, ja osaavat esittää asiansa selkeästi ja ymmärrettävästi.

🎬 Tallennettu: 2.11.2023
⏱  Kesto: 3 h 13 minuuttia

💰 Hintatiedot:

  • EK:n jäsenhinta: 196,00 €
  • Normaalihinta: 255,50 €

(Hintoihin lisätään alv 24 %)

 👉 Lomakkeen lähetyksen jälkeen saat sähköpostiisi vahvistusviestin, joka sisältää linkin webinaaritallenteeseen sekä koulutusmateriaaliin.

💡 Katso juuri silloin kun sinulle parhaiten sopii! 
Tallenteella on 6 kk katseluoikeus, joka lasketaan tilauspäivästä alkaen.